Call for abstracts Bootcongres 2025

De voorbereidingen voor het jaarlijkse Bootcongres zijn inmiddels van start gegaan. In 2025 wordt dit wetenschappelijk voorjaarscongres gehouden op woensdag 12 en donderdag 13 maart. Voor deze editie is Rotterdam aan de beurt en wordt het congres georganiseerd door het Erasmus MC Transplantatie Instituut. Het Erasmus MC Transplantatie Instituut kijkt er naar uit om iedereen in maart 2025 te mogen ontvangen.

Vanaf vandaag kunt u abstracts insturen! ABSTRACT INDIENEN

De abstractmodule is geopend tot en met maandag 18 november a.s. (29.59 uur). We hopen dat u massaal uw abstracts instuurt. Abstracts dienen in het Engels ingediend te worden; verpleegkundige en paramedische abstracts mogen desgewenst ook in het Nederlands.

Bij deze willen we ook verpleegkundigen en paramedici van harte aanmoedigen om abstracts in te sturen! Dit jaar hebben we de acceptatiecriteria voor deze abstract categorie verbreed. Naast onderzoeksdata verwelkomen we ook casuïstiek, best practices, zorgpaden en andere praktijkgerichte onderwerpen.

Het bestuur van de NTV heeft voor 2025 gekozen om in samenwerking met Transplant International het abstract book uit te laten geven als een officieel eBook. Dit eBook is citeerbaar met een DOI en ISBN, en wordt gepubliceerd op PubMed. Op deze manier krijgen de geaccepteerde abstracts een nog breder platform. Wanneer u een abstract indient, gaat u automatisch akkoord met publicatie.

LET OP: de limiet met betrekking tot het aantal woorden van de abstract is veranderd ten opzichte van voorgaande jaren.

We verwachten het programma voor het Bootcongres half december rond te hebben, maar zullen voor die tijd zeker een tipje van de sluier oplichten. De congresregistratie zal begin oktober worden geopend. Hierover ontvangt u nog bericht.

Lokaal Organisatie Comité
Erasmus MC Transplantatie Instituut